Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει στην εξαγωγή σιτηρών μέσω της Λευκορωσίας

Κόσμος
Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει στην εξαγωγή σιτηρών μέσω της Λευκορωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο εξαγωγής των σιτηρών της σιδηροδρομικώς, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο εξαγωγής των σιτηρών της σιδηροδρομικώς, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το σχέδιο προέβλεπε η εξαγωγή να γίνει μέσω της Λευκορωσίας με αποστολή μέσω της Βαλτικής Θάλασσας για να παρακάμψει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ρωσία στα ουκρανικά λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων στο Κίεβο ότι ενδέχεται έως και 75 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών να παραμείνουν εγκλωβισμένα στην Ουκρανία μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η Λευκορωσία, που χρησιμοποιείται από τη σύμμαχό της, τη Ρωσία ως βάση για την εισβολή που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να επιτρέψει σε ουκρανικά σιτηρά να περάσουν μέσω της χώρας προς τα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας, αν επιτραπεί στο Μινσκ να μεταφέρει λευκορωσικά αγαθά από τα λιμάνια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προωθήσει αυτή την ιδέα ως μια λύση.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να ακολουθήσουμε αυτό το σχέδιο και να βοηθήσουμε τους “φιλικούς” γείτονές μας», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News