Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση των πυροβόλων Howitzer

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση των πυροβόλων Howitzer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανοί στρατιωτικοί ξεκινούν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση των πυροβόλων Howitzer - Ενδείξεις ότι η Ρωσία ξεκινάει νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, λέει ο ουκρανικός στρατός

Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί αναμένεται να ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση των πυροβόλων Howitzer μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η εκπαίδευση αυτή θα πραγματοποιηθεί εκτός Ουκρανίας.

Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει στο παρελθόν ουκρανικές δυνάμεις, στην επικράτεια των ΗΠΑ, στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Switchblade.

Ενδείξεις ότι η Ρωσία ξεκινάει νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, λέει ο ουκρανικός στρατός

Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατήρησε ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ξεκινάει μια νέα αναμενόμενη επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας την ένταση των επιθέσεων στις περιοχές Ντονέτσκ και Χάρκιβ.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει επίσης ότι η κύρια στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας έχει επικεντρωθεί στο να θέσει υπό τον έλεγχο της το σύνολο των περιφερειών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Αναφέρει επίσης ότι μάχες διεξάγονται στην πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, όπου όπως είπε η Ρωσία επιχειρεί να εισβάλει στο λιμάνι της πόλης.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News