Κουβέιτ - Όμικρον: Το Κουβέιτ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ευρωπαϊκές χώρες

Κόσμος
Κουβέιτ - Όμικρον: Το Κουβέιτ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ευρωπαϊκές χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε, σε δελτία τύπου που δημοσίευσε χθες το βράδυ, τους Κουβεϊτιανούς να «αναβάλουν τα ταξίδια τους» γενικά και ειδικά προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Λόγω του αυξημένου κινδύνου μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον το Κουβέιτ καλεί τους πολίτες του να μην μεταβαίνουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.

Μάλιστα τους παροτρύνει να φύγουν εάν βρίσκονται ήδη εκεί, λόγω του υψηλού αριθμού μολύνσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε, σε δελτία τύπου που δημοσίευσε χθες το βράδυ, τους Κουβεϊτιανούς να «αναβάλουν τα ταξίδια τους» γενικά και ειδικά προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες του Κουβέιτ «να εγκαταλείψουν την περιοχή», εάν βρίσκονται σε αυτές τις χώρες και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους «δεδομένης της σημαντικής και άνευ προηγουμένου αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων».

Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων στο Κουβέιτ, μια χώρα με πληθυσμό 4 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκε κατά 20 φορές σε έναν μήνα, φθάνοντας τις περίπου 600 χθες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News