Ισπανία: Ιπεύοντας μέσα στις φωτιές για... τον Αγ. Αντώνιο

Κόσμος
Ισπανία: Ιπεύοντας μέσα στις φωτιές για... τον Αγ. Αντώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ισπανική πόλη San Bartolome de Pinares, την παραμονή της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, οι κάτοικοι εδώ και πεντακόσια χρόνια τηρούν τα έθιμα και δίνουν ζωή στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ Las Luminarias.

Το έθιμο, που χρονολογείται γύρω στα 500 χρόνια, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης της πόλης και του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των ζώων.

Σύμφωνα με αυτό, οι ντόπιοι ανάβουν φωτιές και άλογα περνούν πάνω από αυτές. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται πως καθαρίζονται και προστατεύετε η υγεία τους για όλη τη χρονιά.

Το φεστιβάλ έχει προκαλέσει αντιδράσεις με το πολιτικό κόμμα Animalist Party Against the Mistreatment of Animals και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να υποστηρίζουν πως κακοποιούνται τα άλογα.

Η δήμαρχος της πόλης Maria Jesus Martin Gomez υπεραμύνεται της παράδοσης, λέγοντας: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα ζώα δεν υποφέρουν καθόλου». Μάλιστα, τονίζει πως υπάρχουν δύο κτηνίατροι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι οποίοι κάθε χρόνο υπογράφουν αναφορές πως δεν συμβαίνει τίποτα κατά των ζώων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News