Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος φέρεται να συμμετείχε μαζί με δύο ακόμη άτομα στο επεισόδιο, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές με τον 30χρονο.
Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, έφτασαν έξω από το σπίτι του 30χρονου με δύο οχήματα. Τότε ένας από αυτούς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι, ενώ ένας δεύτερος φέρεται να του επιτέθηκε και να τον τραυμάτισε σωματικά.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε επίσης από σκάγια μια 48χρονη γυναίκα, η οποία περνούσε από το σημείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το όχημα του 47χρονου. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια καραμπίνας, τα οποία δεν είχαν πυροδοτηθεί, καθώς και μία ξύλινη βέργα.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ο 47χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο ακόμη ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο. Ο 30χρονος τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
