Στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προσήχθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που καταγράφηκε σε βίντεο να πραγματοποιεί ιδιαίτερα επικίνδυνη προσπέραση σε στροφή, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.
Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς αποτυπώνει το βαρύ όχημα να κινείται για αρκετά μέτρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την ώρα που από την απέναντι κατεύθυνση ερχόταν μοτοσικλετιστής.
Ο οδηγός της μηχανής κατάφερε να αντιδράσει την τελευταία στιγμή και να αποφύγει τη σύγκρουση με έναν οριακό ελιγμό.
Μετά την έρευνα των Αρχών, ο οδηγός του βυτιοφόρου ταυτοποιήθηκε, εντοπίστηκε και προσήχθη στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ παράλληλα βεβαιώνονται οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το οπτικό υλικό που κατέγραψε ο μοτοσικλετιστής, καθώς θεωρείται βασικό στοιχείο για την πλήρη αποτύπωση των συνθηκών του περιστατικού.
«Αν είχα αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσα να το αποφύγω»
Ο μοτοσικλετιστής περιέγραψε στον Alpha τις δραματικές στιγμές που έζησε, σημειώνοντας πως είχε αντιληφθεί το βυτιοφόρο αρκετά νωρίτερα από όσο δείχνει η κάμερα που είχε τοποθετημένη στο κράνος του.
Όπως ανέφερε, αυτό ήταν που του έδωσε τον ελάχιστο χρόνο που χρειαζόταν για να αντιδράσει και να αποφύγει τη σύγκρουση.
Ο ίδιος τόνισε ότι, αν βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο αντί για μηχανή, πιθανότατα δεν θα είχε το περιθώριο να πραγματοποιήσει τον ίδιο ελιγμό.
Η υπόθεση διερευνάται πλέον από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που προκαλούν οι αντικανονικές προσπεράσεις σε στροφές και σημεία με περιορισμένη ορατότητα.
Με πληροφορίες από newsbomb.gr
