pyrosvestiki
neakriti.gr/Νίκος Χαλκιαδάκης

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώνεται ο Άγιος Στυλιανός – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Κοινωνία
Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώνεται ο Άγιος Στυλιανός – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης τέσσερα εναέρια μέσα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2026 στην περιοχή του Κουβαρά Αττικής, με τις φλόγες να καίνε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Στυλιανός, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά κινείται στην πλαγιά προς τα σπίτια, με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέο μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άγιος Στυλιανός Κουβαρά.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στη περιοχή Αγίου Στυλιανού Κουβαρά της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής απομακρυνθείτε προς Καλύβια Θορικού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων συνδράμουν και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Λαυρίου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Στυλιανού, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και πλέον στο σημείο επιχειρούν 172 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων της 1ης και 8ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 41 οχήματα.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν επίσης Ευρωπαίοι πυροσβέστες που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 23 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από τη Γαλλία και 24 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Ρουμανία.

Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων.

Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις επιχειρούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία του οικισμού.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News