Αλλαγή στην πορεία του δρομολογίου του πλοίου της γραμμής προκάλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή των Ψαρών, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην μπορέσει να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι του νησιού.
Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Μυτιλήνη προς τον Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά.
Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή δεν επέτρεψαν την ασφαλή πρόσδεση στα Ψαρά και έτσι το «Νήσος Σάμος» συνέχισε τον πλου του απευθείας προς τον Πειραιά.
Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 955 επιβάτες, ενώ μεταφέρονται επίσης 156 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 47 φορτηγά και 26 δίκυκλα.
Το δρομολόγιο συνεχίζεται κανονικά προς τον τελικό προορισμό, με την εξέλιξη να αποδίδεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Πηγή: iEidiseis
