narkotika_xapia
Φωτογραφία piqsels.com

«Ελεγχόμενη παράδοση» δέματος αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν από κοκαΐνη μέχρι και όπλο

Κοινωνία
«Ελεγχόμενη παράδοση» δέματος αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν από κοκαΐνη μέχρι και όπλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν ύποπτο δέμα σε εγκαταστάσεις εταιρείας ταχυμεταφορών στις Αχαρνές

Στην εξάρθρωση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών που εκτεινόταν από την Αττική έως τη Μυτιλήνη και τη Λάρισα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης ταχυδρομικού δέματος που περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Η επιχείρηση κατέληξε στη σύλληψη έξι ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν ύποπτο δέμα σε εγκαταστάσεις εταιρείας ταχυμεταφορών στις Αχαρνές. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε 78 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ με την έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσής του.

Το δέμα παραλήφθηκε από θυρίδα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Μυτιλήνη από έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη άμεσα. Στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση οδήγησε στην ταυτοποίηση ακόμη δύο εμπλεκομένων, ενός 17χρονου από τη Μυτιλήνη και ενός 21χρονου από τη Λάρισα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει την αποστολή του δέματος. Ο ανήλικος συνελήφθη, ενώ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο νεαρών εντοπίστηκαν θρυμματοποιητές κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν στη Λάρισα, όπου οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στην κατοικία του 21χρονου. Εκεί συνελήφθησαν ακόμη ένας 60χρονος, μία 52χρονη αλλοδαπή και ένας ακόμη 17χρονος.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν συνολικά περίπου 60 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερα από 1,1 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 34,1 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», πέντε ναρκωτικά δισκία, τέσσερις θρυμματοποιητές κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 15 φυσίγγια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες στη Λάρισα κατείχαν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνησή τους έναντι χρηματικής αμοιβής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία, ενώ την προανάκριση διενήργησαν τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μυτιλήνης και Λάρισας, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Μυτιλήνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News