Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου συνελήφθη αλλοδαπή στην Αττική από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Αθηνών, καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο εντός του Δήμου Αθηναίων, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Την ίδια ημέρα συνελήφθη και άνδρας στην Εύβοια για φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στον Δήμο Χαλκιδέων. Σε βάρος του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.312,50 ευρώ.
Σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, ακόμη ένας άνδρας συνελήφθη στη Δυτική Λέσβο για πρόκληση πυρκαγιάς σε πρανές δρόμου, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.625 ευρώ.
Παράλληλα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Οινοφύτων πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε φωτιά σε αγροτική έκταση στον Δήμο Τανάγρας Βοιωτίας.
Πρόστιμα για παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας
Εκτός από τις συλλήψεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν και στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Στην Κέρκυρα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.312,50 ευρώ σε άνδρα που προχώρησε σε απόρριψη υπολειμμάτων στερεών καυσίμων σε περιοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Στη Θεσσαλονίκη, ανακριτικοί υπάλληλοι της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. επέβαλαν πρόστιμο 4.500 ευρώ σε αλλοδαπό, ο οποίος πραγματοποιούσε θερμές εργασίες κατά παράβαση της αντιπυρικής νομοθεσίας σε περιοχή του Δήμου Θέρμης.
Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αυξημένη ένταση, καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και οι παραβάσεις αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.
