Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων προβλημάτων λειψυδρίας τίθενται για το επόμενο τρίμηνο η Αλόννησος και η Τήνος, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου. Την ίδια ώρα, παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες το αντίστοιχο καθεστώς στο Μεγανήσι της Λευκάδας.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της ΡΑΑΕΥ και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με στόχο τη δυνατότητα άμεσης λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών υδροδότησης, ιδιαίτερα ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
►Διαβάστε επίσης: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων - Εντοπίστηκαν δεκάδες άτομα
Στην Αλόννησο, την εξέλιξη χαιρέτισε ο δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Αναγνώστου, σημειώνοντας ότι η απόφαση αναμένεται να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να ενισχύσει την επάρκεια υδάτινων πόρων σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης.
