Πρόβατα
Φωτ. αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Τέσσερα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Πελοπόννησο – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στις εκτροφές

Κοινωνία
Τέσσερα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Πελοπόννησο – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στις εκτροφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέσσερα ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες στις Μαυριές Μεγαλόπολης, όπου προχώρησε η θανάτωση συνολικά 176 ζώων.

Παράλληλα, ακόμη δύο εστίες της νόσου καταγράφηκαν στο Καστράκι και στη Χώρα Γορτυνίας, με αποτέλεσμα να θανατωθούν επιπλέον 109 αιγοπρόβατα.

Για τα περιστατικά στη Γορτυνία αναφέρθηκε και ο δήμαρχος της περιοχής, Στάθης Κούλης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

 ►Διαβάστε επίσης: Στο 4,2% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάιο – Ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους σε όλες τις εκτροφές που βρίσκονται εντός των ζωνών προστασίας, ενώ αντίστοιχες επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται και στις ζώνες επιτήρησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο νέο ύποπτο κρούσμα στις μονάδες που παρακολουθούνται. Παράλληλα, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προετοιμάζει ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση των ζωοτροφών στην Αρκαδία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και περιορισμού της ασθένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News