Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα κινητών τηλεφώνων στα Πατήσια πλησιάζουν το σημείο λίγο πριν από τους πυροβολισμούς.
Στο οπτικό υλικό διακρίνονται δύο άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και με καπέλα, τα οποία κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους, να κινούνται στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα πριν εισέλθουν σε αυτό.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, όταν ένας από τους δράστες μπήκε στο κατάστημα και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη, πακιστανικής καταγωγής, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.
►Διαβάστε επίσης: Ένοπλη επίθεση στην Πατησίων: Ένας τραυματίας – Καταδίωξη στον Κηφισό και 3 συλλήψεις
Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης διέφυγε με τζιπ, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες.
Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις, με το όχημα να εντοπίζεται και να ακινητοποιείται στην οδό Τσούντα, στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη ενός ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής με βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς και ένας Έλληνας γνωστός στις Αρχές.
Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, καθώς φέρεται να είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επίθεση με μαχαίρι εναντίον επιχειρηματία στην Κηφισιά το 2022.
