Μαθητής

Εγκλωβισμένοι μαθητές από τη Σκιάθο στο λιμάνι του Βόλου – Καταγγελίες για χάος και ακυρωμένο δρομολόγιο

Κοινωνία
Εγκλωβισμένοι μαθητές από τη Σκιάθο στο λιμάνι του Βόλου – Καταγγελίες για χάος και ακυρωμένο δρομολόγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 35 μαθητές δημοτικού παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Βόλο μαζί με εκατοντάδες επιβάτες, μετά την αιφνίδια ακύρωση δρομολογίου λόγω Πρωτομαγιάς. Γονείς καταγγέλλουν πρωτοφανή ταλαιπωρία και ζητούν άμεσες λύσεις για τη φιλοξενία και την ασφαλή επιστροφή των παιδιών

Περίπου 35 μαθητές της ΣΤ’ τάξης από τη Σκιάθο, που είχαν μεταβεί εκδρομή στον Βόλο, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι μαζί με εκατοντάδες ακόμη επιβάτες, όπως καταγγέλθηκε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γονέας μαθητή Μανώλης Πασχάλης, το δρομολόγιο που εκτελούσε τη γραμμή Σκιάθος–Σκόπελος–Αλόννησος κατέληξε στον Βόλο με σημαντικές καθυστερήσεις. Αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 00:05, ωστόσο αυτό δεν έγινε τελικά, εξαιτίας της απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο ίδιος περιέγραψε σκηνές χάους στο λιμάνι, επισημαίνοντας πως δεν βρίσκονται εκεί μόνο μαθητές, αλλά και ασθενείς – μεταξύ αυτών καρκινοπαθείς – που επρόκειτο να ταξιδέψουν προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε, τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατούσε αναστάτωση, με πολλούς ανθρώπους να μην έχουν πού να κατευθυνθούν.

«Πρόκειται για απίστευτη ταλαιπωρία», τόνισε, σημειώνοντας ότι η εταιρεία ενημέρωσε με μήνυμα μετά τη 01:00 πως το προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τη διαμονή των παιδιών, καθώς –όπως είπε– δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη, ενώ πολλοί γονείς αδυνατούν να καλύψουν επιπλέον έξοδα που δεν είχαν υπολογίσει.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε τη δυσκολία που βιώνουν οι οικογένειες των νησιών, επισημαίνοντας ότι τέτοιες μετακινήσεις δεν γίνονται για λόγους αναψυχής, ειδικά εκτός τουριστικής περιόδου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News