alkool

«Έξωση» του Δικτύου Αλκοολογίας από τη Ροτόντα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κοινωνία
«Έξωση» του Δικτύου Αλκοολογίας από τη Ροτόντα του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση των Εθελοντών στην Πρυτανεία να συνεχίσει τη βοήθεια της προς τους Εθελοντές, με τη φιλοξενία τους σε αίθουσα του Πανεπιστημίου επί της Κνωσού  

Οι εθελοντές του Δικτύου Αλκοολογίας Κρήτης, δια στόματος των Γιάννη Ανυφαντάκη και Αντώνη Πουλάκη, απευθύνουν Δημόσια έκκληση μέσω του Ράδιο 98.4 προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Περιουσίας Πανεπιστημίου Κρήτης, για τη συνέχιση χρήσης αίθουσας της Ροτόντας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού από το Δίκτυο με σκοπό την παροχή βοήθειας στις οικογένειες με προβλήματα αλκοόλ, μεταξύ των μελών τους.

Το Δίκτυο Αλκοολογίας αποτελείται από το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής, το Σύλλογο εθελοντών «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ και τις κοινότητες των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (κοινότητες εθελοντών για την αλληλοβοήθεια), στην πόλη και τον νομό Ηρακλείου.

Οι Γιάννης Ανυφαντάκης, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και Αντώνης Πολάκης, πρώην αλκοολικός και σήμερα «Υπηρέτης Δάσκαλος» επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα η αρωγή του Πανεπιστημίου ήταν παραπάνω από πολύτιμη, καθώς το Δίκτυο είναι Εθελοντισμός και η Οικονομική Ενίσχυση μακριά από τις δράσεις του.

Εξηγούν ότι τα αιτήματά τους μέχρι στιγμής για ανανέωση της αδείας χρήσης μίας αίθουσας στη Ροτόντα έχουν απορριφθεί αλλά καταβάλουν ύστατη προσπάθεια, καθώς χώρος να τους στεγάσει δεν υπάρχει, Δήμος, Περιφέρεια και 7η ΥΠΕ, δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα κι επισημαίνουν ότι οι ωφελούμενες οικογένειες θα μείνουν ακάλυπτες.

Υπενθυμίζουν ότι η εθελοντική τους προσφορά βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νησί, με ωφελούμενες πάνω από 2.000 οικογένειες, παραθέτουν έγγραφα με το αίτημα τους όπως και την απόφαση έξωσης που θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέσα στο Καλοκαίρι.

«Εμείς μπορεί να συναντιόμαστε για τις συνεδριάσεις μας στις καφετέριες ελλείψει χώρου, αλλά για τις οικογένειες και τις συναντήσεις μας ο χώρος θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένα κριτήρια» αναφέρουν.

Στις Ιανουαρίου το Δίκτυο απέστειλε το αίτημα του εκ νέου προς το Πρυτανικό Συμβούλιο και το Τμήμα Περιουσίας για να πάρει αρνητική απάντηση.

Αίτημα:
Ηράκλειο,10 Ιανουαρίου 2026

Προς το Πρυτανικό Συμβούλιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Κοινοποίηση: Τμήμα Περιουσίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Θέμα: «Αίτημα παραχώρησης χώρου στο λευκό κτήριο του Π.Κ. (Ροτόντα) για τις συναντήσεις των Κλαμπ Οικογενειών του Δικτύου Αλκοολογίας Ηρακλείου»

Αξιότιμα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου,

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης αποτελείται από το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής, τον Σύλλογο εθελοντών «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ και τις κοινότητες των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (κοινότητες εθελοντών για την αλληλοβοήθεια), στην πόλη και τον νομό Ηρακλείου.

Εκ μέρους του Δικτύου Αλκοολογίας αιτούμαι την παραχώρηση –για όσο χρονικό διάστημα είναι αυτό εφικτό- της αίθουσας, όμορης με τον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου επί της Λεωφόρου Κνωσού, στο λευκό κτήριο (Ροτόντα).

Με τιμή

Ιωάννης Μουζάς Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας,

Απάντηση:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 44ης/11-03-2026 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Θέματα Οικονομικά

Θέμα: Αιτήματα για δωρεάν παραχώρηση αιθουσών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου επί της Λεωφόρου Κνωσού, στο λευκό κτήριο (Ροτόντα).

… Η Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφασίζει ομόφωνα: δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματα του Εργαστηρίου Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής και του Εξωραϊστικού-Αναπτυξιακού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, που αφορούν σε δωρεάν παραχώρηση χώρων, στο λευκό κτήριο (Ροτόντα), στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου επί της Λεωφόρου Κνωσού, καθώς οι εν λόγω χώροι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη μεταστέγαση του αρχείου των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης…

Η έκκληση του Δικτύου προς Πανεπιστήμιο, Δήμο, Περιφέρεια, 7η ΥΠΕ έχει επείγοντα χαρακτήρα επισημαίνουν οι Γιάννης Ανυφαντάκης και Αντώνης Πουλάκης.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News