Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη στην περιοχή της Πολίχνης.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 27χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, όπου βρισκόταν μια ομάδα πεζών.
Το αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθούν δύο άνδρες, με τον έναν να χάνει τη ζωή του στο σημείο από τα σοβαρά τραύματα.
Ο δεύτερος από τους τραυματίες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο για νοσηλεία, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη από τις Αρχές και κρατείται για τη διερεύνηση του περιστατικού και τα σχετικά ποινικά αδικήματα που θα του απαγγελθούν.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα κινούταν με υψηλή ταχύτητα πριν ανέβει στο πεζοδρόμιο, και ότι οι επιβραδυντικοί ανακλαστήρες που έχουν τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση δεν εμπόδισαν την πρόσκρουση.
► Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 27χρονη στην οδό Έβανς και κατέληξε σε είσοδο καταστήματος - Δείτε εικόνες & βίντεο
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει την προανάκριση για την πλήρη ανασύνθεση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, ενώ οι συνθήκες ταχύτητας, οδικής συμπεριφοράς και πιθανής υπαιτιότητας θα εξεταστούν περαιτέρω. Το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην τοπική κοινότητα και έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων οδικής ασφάλειας σε κατοικημένες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
