limnos
Πηγή: INTIME

Λήμνος: Σοβαρές οι καταστροφές από την κακοκαιρία σε δρόμους και υποδομές

Κοινωνία
Λήμνος: Σοβαρές οι καταστροφές από την κακοκαιρία σε δρόμους και υποδομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες και διακοπές βατότητας σε Μύρινα, Ατσική και Μούδρο – Ακατάλληλο για πόση το νερό, έκκληση του Δήμου για περιορισμό μετακινήσεων

Σημαντικά προβλήματα άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και σοβαρές δυσχέρειες στο οδικό δίκτυο του νησιού. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για οδηγούς και πεζούς.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 Emergency Communications Service προς τους κατοίκους, με σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις, ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα, ενώ καταστήματα και κατοικίες πλημμύρισαν, με τους ιδιοκτήτες να επιχειρούν να απομακρύνουν λάσπες και νερά.

limnos
Πηγή: INTIME

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το νερό κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο για πόση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε πολλές περιοχές του νησιού. Στη Δημοτική Ενότητα Μύρινας υπάρχουν ζημιές σε γέφυρες και παραλιακούς δρόμους, ενώ σε ορισμένα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία ή έχει διακοπεί πλήρως. Αντίστοιχα, στη Δημοτική Ενότητα Ατσικής και στη Δημοτική Ενότητα Μούδρου, αγροτικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, με τη βατότητα να έχει διακοπεί σε αρκετές συνδέσεις μεταξύ οικισμών και παραλιακών περιοχών.

limnos
Πηγή: INTIME

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα στο αγροτικό οδικό δίκτυο, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλοποίηση της κατάστασης.

►Διαβάστε επίσης: Βιβλική Κακοκαιρία στη Λήμνο: Πάνω από 100 Τόνοι Νερού σε 8 Ώρες – Προβλήματα στην Ύδρευση και Υποδομές

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News