Ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει τη στιγμή που ένας 57χρονος άνδρας στο Αγρίνιο χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο κενό από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του.

Το περιστατικό έγινε τη νύχτα της 23ης Ιανουαρίου, όταν ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι για να δει πού βρισκόταν ο σκύλος του.
Σύμφωνα με την οικογένειά του, προσπάθησε να σκύψει προς το σημείο όπου ήταν το σκυλόσπιτο και, σε μια στιγμή απροσεξίας, παραπάτησε και κατέληξε στο έδαφος.
Η κάμερα δείχνει τον 57χρονο να πλησιάζει τα κάγκελα, να στηρίζεται με τα δύο του χέρια και αμέσως μετά να γλιστρά, χάνοντας την ισορροπία του. Η πτώση θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα, ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά τυχερός.
Παρά τον έντονο πόνο, παρέμεινε όλη τη νύχτα στο σημείο, κοντά στο σκύλο του, χωρίς να μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Το επόμενο πρωί καταγράφηκε να επιστρέφει με δυσκολία στο σπίτι, εμφανώς εξαντλημένος.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στην περιοχή της λεκάνης και πνευμοθώρακα, με τους γιατρούς να κρίνουν ότι το κάταγμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, χωρίς χειρουργείο.
Ο αδερφός του 57χρονου υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν προσπάθειες να λάβει εξιτήριο, ενώ ο ίδιος ο ασθενής βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης και παρακολουθείτο από ψυχίατρο. Όπως ανέφερε, υπήρξαν ακόμη και πιέσεις προς την οικογένεια με το επιχείρημα ότι «δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία».
Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι η κατάσταση του άνδρα δεν απαιτούσε παρατεταμένη νοσηλεία, καθώς δεν υπήρχε ανάγκη χειρουργικής παρέμβασης και το κατάλληλο πλαίσιο για την περαιτέρω αποκατάστασή του δεν μπορούσε να προσφερθεί εντός νοσοκομείου.
► Διαβάστε επίσης: «1,10 ευρώ το κιλό; Είναι προσβολή» – Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Κρήτης για το γάλα και τις ελληνοποιήσεις (vid)
Προτάθηκε η μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης, αλλά, όπως σημειώθηκε, δεν υπήρχε δυνατότητα να παραμείνει στο Αγρίνιο για νοσηλεία χωρίς ιατρική ένδειξη.
Τελικά, ο 57χρονος έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του. Παρά τους τραυματισμούς που εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν, το θετικό είναι ότι η ζωή του δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, ενώ η πορεία της αποθεραπείας του αναμένεται να είναι σταδιακή και απαιτητική.
