violanta
INTIME

Βιολάντα: Νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη – Κακούργημα η ανθρωποκτονία με δόλο για τη φονική έκρηξη

Κοινωνία
Βιολάντα: Νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη – Κακούργημα η ανθρωποκτονία με δόλο για τη φονική έκρηξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Εκ νέου στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες της μπισκοτοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επιχειρηματίας συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, έπειτα από απόφαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχίας Μελετοπούλου, η οποία, αξιολογώντας τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΔΑΕΕ, προχώρησε σε αυστηροποίηση των κατηγοριών.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι - ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας - διώκονται πλέον για ανθρωποκτονία με δόλο, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Σε κακουργηματική μορφή μετατράπηκαν επίσης οι κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Η εισαγγελική κρίση εδράζεται στα νεότερα ευρήματα των Αρχών, τα οποία φέρονται να καταδεικνύουν διαχρονικές ελλείψεις και σοβαρές παραλείψεις ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News