Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο πρώην αντιδημάρχους, υπεύθυνους για θέματα Περιβάλλοντος στους δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας – Χορτιάτη, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών στον καθένα, με αναγνώριση ελαφρυντικού για τον προηγούμενο έντιμο βίο. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τα δύο περιστατικά συνέβησαν τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου 2020, με λίγες ώρες διαφορά. Ο 65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ενώ ο 82χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και παρέμεινε στο νοσοκομείο 22 μέρες. Τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, μία νεαρή γυναίκα είχε επίσης δεχθεί επίθεση από αδέσποτα στην ίδια περιοχή.
►Διαβάστε επίσης: Πιάστηκαν με λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Δύο συλλήψεις
Στις απολογίες τους, οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι αρνήθηκαν ευθύνες, αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλον για την αρμοδιότητα διαχείρισης της περιοχής. Η εισαγγελέας τόνισε ότι η επίθεση αδέσποτων μέσα σε κατοικημένη περιοχή ήταν αδιανόητη και υπογράμμισε τις ευθύνες των κατηγορουμένων. Παράλληλα, το δικαστήριο αθώωσε τα μέλη της δημοτικής Επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων. Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν ήδη προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου σε πρώτο βαθμό δικαιώθηκαν.
