Ανέξοδες οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης το Μάιο για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων, καθώς στερούνται πρόληψης, μεθοδικότητας και άμεσης παρέμβασης, λένε στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Δημήτρης Δουλουφάκης και ο Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ανυφαντάκης.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση της παραβατικότητας και της σε ποσοστό 20% το 2025. Με τους παραπάνω να επικεντρώνουν σε όρους όπως: «Το Σχολείο πρέπει να είναι χαρά και δημιουργικότητα, μόνιμο και επιμορφωμένο προσωπικό που να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με μαθητές και γονείς, συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ γονιών – εκπαιδευτικών, εκπαίδευση στην ειρήνη, ειδικούς που θα μπορούν να δράσουν προληπτικά στο σχολείο και στην οικογένεια.
►Διαβάστε επίσης: «Ενδοσχολική βία, ένα κοινωνικό φαινόμενο»: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού