Pit bull.jpg
Φωτ. shutterstock

Ζάκυνθος: «Το πήρα για να το σώσω και μου έφαγε το παιδί», λέει ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που κατασπαράχτηκε από το πίτμπουλ

Κοινωνία
Ζάκυνθος: «Το πήρα για να το σώσω και μου έφαγε το παιδί», λέει ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που κατασπαράχτηκε από το πίτμπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά συγκίνηση και οδύνη προκαλεί ο θάνατος ενός δίχρονου παιδιού στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της οικογένειας. Το αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του για λίγα λεπτά και πλησίασε το σημείο όπου ήταν δεμένο το πίτμπουλ, με αποτέλεσμα να δεχτεί θανατηφόρα δαγκώματα. Ο πατέρας, συντετριμμένος, συγκλονίζει με τη φράση: «Το πήρα για να το σώσω, και μου πήρε το παιδί»

Σοκ έχει προκαλέσει στη ζακυνθινή κοινωνία ο θάνατος ενός δίχρονου αγοριού στο χωριό Άγιος Λέοντας, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της οικογένειας, ράτσας πίτμπουλ. Ο πατέρας του παιδιού, εμφανώς συντετριμμένος, περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν, λέγοντας ότι έτρεξε όταν άκουσε την κόρη του να καλεί σε βοήθεια, αλλά ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι γονείς - που έχουν ακόμη δύο παιδιά - είχαν φύγει για λίγη ώρα προκειμένου να αγοράσουν προμήθειες για το σπίτι. Όταν επέστρεψαν, το παιδί ξέφυγε από την προσοχή τους και πλησίασε το σημείο όπου ήταν δεμένο το πίτμπουλ. Το ζώο επιτέθηκε και προκάλεσε σοβαρότατα τραύματα στον μικρό.

Ο πατέρας ανέφερε ότι το σκυλί αρχικά ήταν αδέσποτο και το είχαν υιοθετήσει για να προστατευτούν τα ζώα του χωριού, τονίζοντας με οδύνη: «Το πήρα για να το σώσω, και μου έφαγε το παιδί». Όπως είπε, ο μικρός πρόλαβε να τον αντικρίσει και να χαμογελάσει πριν χάσει τις αισθήσεις του.

►Διαβάστε επίσης: Πώς συνέβη η τραγωδία στη Ζάκυνθο: Ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό ενώ οι γονείς έλειπαν για λίγη ώρα

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ οι γονείς κρατούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News