Ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Αγαθονησίου, όπου καταγράφηκε εμπλοκή ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τουρκικό αλιευτικό.
Σύμφωνα με όσα μετέφεραν νωρίτερα στα ΜΜΕ και στην ΕΡΤ «πηγές» του Αρχηγείου του Λιμενικού, το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου 2025 δύο τουρκικά αλιευτικά εισήλθαν στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα και προχωρούσαν σε αλιευτικές δραστηριότητες, ενώ στην περιοχή βρίσκονταν και δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη τις ίδιες πηγές, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, ένα από τα τουρκικά αλιευτικά προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει με εμβολισμό ένα από τα τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού.
Μετά από αυτό, το πλήρωμα του ελληνικού περιπολικού έριξε προειδοποιητικές βολές, εφαρμόζοντας τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής. Στη συνέχεια, τα τουρκικά σκάφη εγκατέλειψαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
