Στη σύλληψη ενός 40χρονου Έλληνα, ο οποίος δηλώνει μοναχός παλαιοημερολογίτης και διαμένει σε μοναστήρι της Αττικής, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Ρόδο, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει πάνω από 2 κιλά κοκαΐνη στο νησί των Ιπποτών.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ύστερα από πληροφορίες για τη δράση του 40χρονουm, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να παραλαμβάνει μια βαλίτσα από ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία –σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας– είχε πείσει να μεταφέρει ακτοπλοϊκώς, ενώ ο ίδιος ταξίδεψε αεροπορικώς.
Η γυναίκα, θεωρώντας ότι εξυπηρετεί τον μοναχό, παρέδωσε τη βαλίτσα χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της. Στο προκαθορισμένο ραντεβού στη Ρόδο, αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά προχώρησαν στον έλεγχο και εντόπισαν 2.188 γραμμάρια κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας σε δύο πλάκες.
Η ηλικιωμένη δεν συνδέθηκε με επιβαρυντικά στοιχεία και αντιμετωπίζεται ως πρόσωπο χωρίς συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ο 38χρονος Αλβανός «παραλήπτης» του φορτίου
Μετά την κατάσχεση, ακολούθησε δεύτερη φάση της επιχείρησης, κατά την οποία συνελήφθη 38χρονος Αλβανός, που φέρεται ως τελικός αποδέκτης της κοκαΐνης και υπεύθυνος για τη διανομή της στο νησί.
Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αττική, όπου εντάχθηκαν σε δικογραφία που χειρίζονται οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές, καθώς η υπόθεση συνδέεται με ευρύτερη έρευνα για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες.
Οι αρχές εξετάζουν διεξοδικά τους ρόλους των δύο συλληφθέντων και τη διαδρομή του κυκλώματος. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 40χρονος που δηλώνει μοναχός, προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούσε ως μεταφορέας χαμηλού ρίσκου, εκμεταλλευόμενος τη θρησκευτική του ιδιότητα για να κινείται με μικρότερη καχυποψία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί διερευνούν αν ο 38χρονος Αλβανός είχε ρόλο τοπικού διανομέα στη Ρόδο, με πρόσβαση σε σταθερό πελατολόγιο, καθώς και αν η συγκεκριμένη αποστολή ναρκωτικών εντάσσεται σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο μεταφορών μεταξύ Αθήνας και Ρόδου.
