Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Νικολάου Νικολάου, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος ιατροδικαστών που υπηρέτησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
►Διαβάστε επίσης: Σε αναστολή από σήμερα όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας με απόφαση Φλωρίδη, στη σκιά της υπόθεσης Μουρτζούκου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας έρχεται μετά από σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, αλλά και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και θανάτων βρεφών, τα οποία – όπως καταγγέλλεται – δεν αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα προσοχή από την Υπηρεσία, παρά τις επισημάνσεις γιατρών.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων από ιατροδικαστές που υπηρέτησαν στην υπηρεσία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: παράβαση καθήκοντος, ψευδής βεβαίωση, ψευδής ιατρική πιστοποίηση, κ.ά.
Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ανεστάλη η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μετά και τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία ομολόγησε τη δολοφονία βρεφών.
Βαρύνουσας σημασίας για την απόφαση αναστολής ήταν και το γεγονός ότι από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία είχαν εκδοθεί εκθέσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και για δύο από τα βρέφη που δολοφόνησε η Μουρτζούκου.
Η αναστολή θα ισχύσει έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας.
