Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής Καραβοστάσι στη Λακωνία, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, ζητώντας τους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και επεκτάθηκε γρήγορα, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης, τόσο από ξηρά όσο και από αέρα.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες, ενισχυμένοι με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν:
4 πυροσβεστικά αεροσκάφη
1 ελικόπτερο
Παράλληλα, στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, που έχουν επιστρατευθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο της περιοχής.