Καταστροφικές ήταν οι συνέπειες της χθεσινής κακοκαιρίας στην περιοχή του Τσοτυλίου Κοζάνης, όπου έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν αγροτικές εκτάσεις, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε σιτηρά, όσπρια και δενδροκαλλιέργειες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. Καλλιέργειες όπως σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, καθώς και καρυδιές και αμυγδαλιές, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το χαλάζι μεγέθους φουντουκιού που έπεφτε ασταμάτητα για περίπου μία ώρα.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα επρόκειτο να ξεκινήσει ο αλωνισμός, με τους παραγωγούς να έχουν ήδη προετοιμαστεί. Αντί για συγκομιδή, μετρούν πλέον τις απώλειες και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Στην περιοχή βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, με τα πρώτα κλιμάκια να αναμένονται από τη Δευτέρα για την καταγραφή των ζημιών και την έναρξη της διαδικασίας αποζημιώσεων.
Οι ζημιές επεκτείνονται και στην γειτονική Π.Ε. Γρεβενών, με τα χωριά Μηλέα και Βατόλακκος να έχουν επίσης πληγεί σοβαρά.