Έντονη αντίδραση στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας προκαλεί ο αποκλεισμός της ευρωβουλευτού, Μαρίας Ζαχαρία, από τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, ένα ζήτημα που συνεχίζει να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.
Όπως αναφέρει η ίδια: «Η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Τέμπη διεξάγεται χωρίς τις ανεξάρτητες φωνές.
Αποκλείστηκα από το δικαίωμα λόγου σε μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις — για ένα κρατικό έγκλημα που η Πλεύση Ελευθερίας ανέδειξε, ερεύνησε και αποκάλυψε όσο καμία άλλη πολιτική δύναμη.
Την ώρα που κάποιοι ετοιμάζονται για λόγους “συγκίνησης” και “ενότητας”, εμείς μιλήσαμε:
- για την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 και το φορτίο που δεν εξηγήθηκε ποτέ,
- για τα εξαφανισμένα βίντεο από σταθμούς και κάμερες ασφαλείας,
- για τις παρεμβάσεις σε τεχνικά δεδομένα και τις πολιτικές ευθύνες που δεν ακουμπήθηκαν ποτέ.
Όλα αυτά, όταν οι άλλοι σιωπούσαν ή χειροκροτούσαν τις “εξηγήσεις” της κυβέρνησης.
Σήμερα μας αποκλείουν. Όχι γιατί δεν έχουμε κάτι να πούμε. Αλλά γιατί φοβούνται αυτό που λέμε: την αλήθεια.
Η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ προσωπικά, στην ευρωβουλή, στην ελληνική βουλή και στη δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα Τέμπη με στοιχεία, με έρευνα, με ονόματα και με ευθύνες. Όχι με φιέστες.
Είμαι παρούσα σήμερα στο Στρασβούργο.
Ακόμα και χωρίς μικρόφωνο, η φωνή μας ακούγεται πιο καθαρά από ποτέ».
