br

Άλιμος: Αρπαγή του βρέφους στο σούπερ μάρκετ έδειξαν οι κάμερες – Το κίνητρο του δράστη που το παράτησε δίπλα σε κάδο εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. (vid)

Κοινωνία
Άλιμος: Αρπαγή του βρέφους στο σούπερ μάρκετ έδειξαν οι κάμερες – Το κίνητρο του δράστη που το παράτησε δίπλα σε κάδο εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για αρπαγή από έναν άνδρα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει

Φως στην υπόθεση με το βρέφος που εντοπίστηκε δίπλα από κάδο απορριμμάτων χθες το απόγευμα στον Άλιμο επιχειρούν να ρίξουν οι Αρχές, μελετώντας το δρομολόγιο του δράστη, μέσα από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία προκύπτει ξεκάθαρη αρπαγή από έναν μελαψό άνδρα όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου στην Ομόνοια.

Από την πρώτη ανάλυση στις κάμερες φαίνεται η γιαγιά του, μία Ρομά, μαζί με το βρέφος να ζητιανεύει έξω από σούπερ μάρκετ. Κάποια στιγμή την πλησιάζει ο δράστης και φαίνεται να της λέει «πάμε μέσα να σου ψωνίσω». Τότε, μπαίνουν μέσα και την ώρα που βρίσκονται στον διάδρομο με τις πάνες, ο δράστης παίρνει το κοριτσάκι και εξαφανίζεται. 

Η 45χρονη ειδοποίησε τις υπαλλήλους του καταστήματος, ωστόσο ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και παραμένει σε προστατευτική φύλαξη προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Θα πραγματοποιηθεί και ιατροδικαστική εξέταση για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι το βρέφος δεν έχει υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση.

Παράλληλα, οι Αρχές συλλέγουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στην περιοχή του Αλίμου όσο και από την Ομόνοια για τον εντοπισμού του ατόμου.

Στη γιαγιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Η γιαγιά έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ανέφερε ότι οι γονείς του παιδιού είναι Ρομά και ότι διαμένουν σε καταυλισμό κάτω από την γέφυρα του Πέτρου Ράλλη. 

Η μητέρα του βρέφους έδωσε επίσης κατάθεση στους αστυνομικούς. Δεν προέκυψε κάτι εναντίον της και αφέθηκε ελεύθερη.

Οι αρχές εξετάζουν διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο με διαταραγμένο ψυχισμό.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα άλλο σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο άνδρας αυτός ήθελε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του διαθέσεις και αποσκοπούσε στην κακοποίηση του βρέφους. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σημάδι κακοποίησης, ωστόσο αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση.

«Κέντρο, από τα ρούχα φαίνεται κοριτσάκι» - Το βίντεο της ΕΛΑΣ από τον εντοπισμό του μωρού στον Άλιμο

«Κάποιες φορές… δεν έχουμε ούτε εμείς λόγια. Ένα βρέφος δίπλα σε κάδους απορριμμάτων».

Με τη φράση αυτή ξεκινά η ανάρτηση της ΕΛΑΣ στα social media με το βίντεο από τον εντοπισμό του μωρού δίπλα σε κάδους σκουπιδιών στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΙΑΣ 301-1 της Α΄ Αλλαγής που βρήκαν το μωρό ακούγονται να ενημερώνουν το κέντρο της ΕΛΑΣ ότι «από τα ρούχα φαίνεται κοριτσάκι». 

«Σήμερα, η στολή δεν έγραφε μόνο «Αστυνομία», αλλά και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κάποιες στιγμές μας υπενθυμίζουν γιατί είμαστε εδώ. Για το αυτονόητο. Για το ανθρώπινο. Για τη ζωή» καταλήγει η ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News