xeiropedes

Ηλικιωμένος στην Πρέβεζα παγίδευσε άνδρα που εξαπατούσε κόσμο

Κοινωνία
Ηλικιωμένος στην Πρέβεζα παγίδευσε άνδρα που εξαπατούσε κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας που συνελήφθη του ζητούσε 100.000 ευρώ για να γλιτώσει το γιο που δεν έχει από τροχαίο με θύμα 14χρονη

Σημαντική υπόθεση τηλεφωνικών απατών εξιχνίασε η Αστυνομία στην Πρέβεζα, συλλαμβάνοντας ένα Έλληνα ο οποίος φέρεται να είχε αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσαφικά και χρυσές λίρες από ανυποψίαστους ηλικιωμένους, παριστάνοντας, μέσω συνεργών του, τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τελευταία του απόπειρα στήθηκε χθες το απόγευμα, όταν επιχείρησε να αποσπάσει το ποσό των 100.000 ευρώ από ηλικιωμένο στην Πρέβεζα, με το πρόσχημα ότι ο γιος του είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 14χρονης. Ωστόσο, το θύμα, το οποίο δεν έχει γιο, υποψιάστηκε την απάτη και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Με την καθοδήγηση των αρχών, ο ηλικιωμένος οδήγησε τον απατεώνα σε προκαθορισμένο σημείο, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Πλήρωσαν προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για αυτοκίνητα αλλά δεν τα παρέλαβαν ποτέ

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον δύο ακόμη απάτες στη Λάρισα τους τελευταίους δύο μήνες, με τη λεία του να ανέρχεται σε 51.450 ευρώ, δύο χρυσές λίρες και πολύτιμα χρυσαφικά, τα οποία είχε παραλάβει από ηλικιωμένα θύματα, τα οποία εξαπατήθηκαν με την ίδια μεθοδολογία.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθεί η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

Πηγή: ertnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News