Μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» για την ατμόσφαιρα στο νησί είπε ότι χαρακτηρίζεται από ψύχραιμη αισιοδοξία, αλλά και συγκρατημένη ανησυχία. Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, καθώς πολλοί δηλώνουν ότι θα ήθελαν είτε έναν ισχυρότερο σεισμό, ώστε να γνωρίζουν τι να περιμένουν, είτε την πλήρη παύση του φαινομένου, καθώς οι καθημερινοί μικροσεισμοί έχουν κουράσει ψυχολογικά τον κόσμο.
►Διαβάστε επίσης: Στη Σαντορίνη ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους - Άσκηση εκκένωσης στο νοσοκομείο (pics & vid)
Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ήταν ο ισχυρότερος από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στις 26 Ιανουαρίου, ακολουθούμενος από μετασεισμούς 5,0 και 5,1 Ρίχτερ, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι ο μεγαλύτερος σεισμός δεν έχει ακόμη καταγραφεί. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, μια δόνηση της τάξεως των 6 Ρίχτερ είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο.
►Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι σεισμογράφοι που συλλέχθηκαν από τα ανοιχτά της Καλντέρας - Στο Αστεροσκοπείο τα πρώτα δεδομένα
Παρά τη σεισμική δραστηριότητα, οι χειμερινοί ρυθμοί ζωής στο νησί παραμένουν αμετάβλητοι, με τους κατοίκους να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους. Η κίνηση στο λιμάνι της Σαντορίνης παρακολουθείται στενά, με τους δημοσιογράφους να καταγράφουν αυξημένη επιβατική κίνηση στο πλοίο που έφτασε σήμερα από τον Πειραιά.