Γενέθλιο Προδρόμου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουνίου - Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Κοινωνία
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουνίου - Εορτή του Αγίου Πνεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιους να ευχηθείτε σήμερα «χρόνια πολλά»

Σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου, είναι του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, εορτάζεται Το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η Σύναξη Ζαχαρίου και Ελισάβετ των γεννητόρων αυτού, και η μνήμη του Οσίου Ερρίκου της Ωξέρ

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής:

• Ερρίκος
• Έρικ
• Τριάδα
• Τριάς
• Κορίνος
• Κόρη
• Κορίνα. 

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύμφωνα με τον συναξαριστή, την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη.

Ο πατέρας του Ζαχαρίας ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού. Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. 

Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλαδή Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.

Ανατολή ήλιου: 06:03 – Δύση ήλιου: 20:51
Σελήνη 17.2 ημερών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News