Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες Λάρισα: Ανησυχεί το φαινόμενο – Γιατί εμφανίστηκαν (vid)

Κοινωνία
Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες Λάρισα: Ανησυχεί το φαινόμενο – Γιατί εμφανίστηκαν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «Periplaneta americana», όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους, είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της θεσσαλικής πόλης

Ανησυχητικά έντονο είναι φέτος το πρόβλημα στη Λάρισα, με τις ιπτάμενες κατσαρίδες. Όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες η αύξηση του πληθυσμού σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ήπιος ο χειμώνας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Οι «Periplaneta americana», όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους, είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της θεσσαλικής πόλης.

Δείτε το βίντεο

Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου, η ΔΕΥΑΛ φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, υλοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Οι κάτοικοι δεν σταματούν να καλούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) και να ζητούν να επισπευστούν οι ψεκασμοί.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για την δυσάρεστη περιπέτεια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λάρισας.

Ανέφερε πως οι συγκεκριμένες κατσαρίδες εμφανίστηκαν πρόωρα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «γιατί δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, οι ζέστες ήρθαν πιο μπροστά και έχουμε υγρασία».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των σπιτιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο, όπως εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News