Η ‘’Άνοιξη της πρόληψης’’ ταξιδεύει σε Ασήμι, Μοίρες, Χανιά’’

Κοινωνία
Η ‘’Άνοιξη της πρόληψης’’ ταξιδεύει σε Ασήμι, Μοίρες, Χανιά’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη και τελευταία εβδομάδα η τρέχουσα των εκδηλώσεων με κεντρικό μήνυμα “Λιγότερο αλκοόλ… καλύτερη ζωή” κι οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου κι είναι δωρεάν για όλους.

 

Αφορά σε εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο Αλκοολογίας, το Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή», τις Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ-ΚΟΠΑ, το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ,τους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Γόρτυνας και Φαιστού και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Δ/ντρια του ΚΥ Αρκαλοχωρίου Μαρία Βαθιανάκη, σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στο Δημοτικό κατάστημα Ασημίου, Δημοτική Ενότητα Κόφινα Δήμου Γόρτυνας η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο σκέλη.

1. “Παραβατική συμπεριφορά κατά τη χρήση του οδικού δικτύου στην εφηβεία, ο ρόλος του γονέα στη διαχείριση της ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς των εφήβων με έμφαση σε ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς και κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση” (σε εσωτερικό χώρο).

2. Δύο σταθμοί βιωματικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του εργαστηρίου να κατανοήσει τους παράγοντες που επιδρούν στην ασφαλή μετακίνηση καθώς και να βιώσει τους οδικούς κινδύνους σε ένα ασφαλές περιβάλλον με προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και γυαλιά προσομοίωσης μέθης (σε εξωτερικό χώρο)

 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ ώρα 18.30, Πολύκεντρο Μοιρών

Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Φαιστού με θέμα: “ Τι πρέπει να γνωρίζω για το αλκοόλ”
Παράλληλα, σε εξωτερικό χώρο, θα γίνει προσομοίωση μέθης από το πρόγραμμα Πρόληψης Τροχαίων μετά από χρήση αλκοόλ της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου

 

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 09.00 έως 15.00, Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ημερίδα από Υγειονομικούς του Δικτύου Αλκοολογίας Κρήτης που απευθύνεται στο γενικό κοινό, με θέμα “Τα προβλήματα από το αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπισή τους”

 

Αύριο Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ  θα προβληθεί η ταινία ‘’Καπετάν Μιχάλης’’  χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Χορηγός επικοινωνίας του συνόλου των εκδηλώσεων ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News