Τέμπη

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά της Εισαγγελίας Λάρισας

Κοινωνία
Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά της Εισαγγελίας Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παραγγελία της κ. Αδειλίνη, προς την ευαγγέλια εφετών Λάρισας, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας ζητεί την άμεση διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών

Παραγγελία απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική, επί της ουσίας, διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όφειλε να αποστείλει αμελλητί τον φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών»».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News