karistianou

Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά – Μας κατηγορούν επειδή ζητάμε δικαίωση

Κοινωνία
Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά – Μας κατηγορούν επειδή ζητάμε δικαίωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Καρυστιανού απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές και στους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και στους παριστάμενους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, συγκλονίζοντας αλλά και παίρνοντας δύναμη από το 1,4 εκατομμυρίων Ελλήνων που υπέγραψαν το ψήφισμά της για απονομή δικαιοσύνης

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Μαρία Καρυστιανού, για να μιλήσει για το έγκλημα των Τεμπών και με την ιδιότητά της ως πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023.

Η κ. Καρυστιανού απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές και στους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και στους παριστάμενους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπώνσυγκλονίζοντας αλλά και παίρνοντας δύναμη από το 1,4 εκατομμυρίων Ελλήνων που υπέγραψαν το ψήφισμά της για απονομή δικαιοσύνης.

«Είμαστε δύο μητέρες και ένας πατέρας εδώ. Έχουμε πόνο στην ψυχή μας, αλλά και στην ψυχή όλων των οικογενειών. Και όσων Ελλήνων, 1,4 εκατομμυρίων, υπέγραψαν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών», τόνισε. «Τελικά είμαστε σχεδόν όλη η ελληνική κοινωνία, μία ψυχή!», τόνισε καταχειροκροτούμενη στην εκδήλωση με τίτλο «Σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια», που γίνεται ύστερα από αίτημα της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά.

«Εμάς, τους γονείς που βλέπετε μπροστά σας, μας κατηγορούν επειδή ακουγόμαστε, επειδή αποζητάμε την αλήθεια και τη δικαίωση των παιδιών μας, επειδή υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά και επιδιώκουμε την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας», είπε.

«Λυπάμαι που το 2024 ήρθαμε εδώ για να αποκαταστήσουμε αλήθειες που στη χώρα μας υποστήριζαν πριν από 2.500 χρόνια. Θέλουμε Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, επιζητούμε ελεύθερη και ακέραιη ενημέρωση».

«Ένας σταθμάρχης σε θέση απόλυτης ευθύνης. Ο διορισμός του ήταν παράνομος και έγινε σε γνώση του υπουργείου Μεταφορών, κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» τόνισε προσθέτοντας ότι αυτός ο κρατικός υπάλληλος ήταν μπροστά σε ένα απαρχαιωμένο πίνακα τηλεδιοίκησης που θα δυσκόλευε και τον πιο έμπειρο.  «Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας;», αναρωτήθηκε. «Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας αν γνωρίζαμε αυτή τη φρικτή πραγματικότητα. Η καθημερινή λειτουργία των σιδηροδρόμων είναι γεμάτη βλάβες, οι οποίες είχαν φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό, στους αρμοδίους. Τα υπομνήματα μιλούσαν για πιθανούς θανάτους πολιτών. Πώς μπορείς να αδιαφορείς για κάτι τέτοιο;», τόνισε.

Σε άλλο σημείο, η κ. Καρυστιανού επισήμανε ότι στη χώρα μας «οι άνθρωποι στις μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης, αρνούνται και αποφεύγουν την ευθύνη κρυμμένοι στη βουλευτική ασυλία τους. Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, αντεπιτίθενται με επιχειρήματα ,του τύπου, έχουν ξανασυμβεί εγκλήματα κατά πολιτών με κυβερνητικές ευθύνες χωρίς να αποδοθεί τιμωρία. Γιατί τώρα; Τους φαίνεται λογικό και δίκαιο να συνεχίζει το σάπιο σύστημα να παραμένει σάπιο».

«Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε, σε συμμόρφωση με την ΕΕ, να θεσπίσει εθνικούς κανόνες. Ουδέποτε το έκανε παρανόμως. Ούτε καν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη», σημείωσε.

Η κ. Καρυστιανού, περιγράφοντας τα προβλήματα των τρένων, κακοσυντηρημένες γραμμές, τυφλές συνθήκες κίνησης, ούτε σηματοδότηση, ούτε έλεγχος κυκλοφορίας, τόνισε: «Γίναμε θύματα σκόπιμης παραπλάνησης γιατί οι διαχειριστές της ζωής και των ευρωπαϊκών κονδυλίων θεώρησαν ότι μπορούν να θυσιάζονται πολίτες στο βωμό της βελτίωσης».

«Ακούγαμε για τεράστια ποσά. Από το 2014 έχουν δοθεί από την ΕΕ 700 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Αλλά ήταν ψέματα. Παντού ψέματα. Μία μέρα μετά τραγωδία Τεμπών, ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να παραστεί στα εγκαίνια για το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου βόρειας Ελλάδας. Δεν υπήρχε, ήταν μία ακόμα κοροϊδία!», υπογράμμισε.

Αφού περιέγραψε τις 7 αδικαιολόγητες παρατάσεις του έργου, της σύμβασης 717, που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία,  τον τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού, τα μπόνους ανικανότητας για εταιρείες, όπως είπε, ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι το έργο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Δεν είναι ανάγκη να ελέγξουμε και να ελέγξετε πού πήγαν αυτά τα χρήματα;», ζήτησε. «Πού κατέληξαν και αν ορθώς κατέληξαν, υπήρξε παράνομος πλουτισμός;».

Μίλησε για το σιδηρόδρομο που χαρίστηκε στους Ιταλούς, όπως τόνισε, με τον υπουργό να χαρίζει την υποχρέωσή της ιταλικής εταιρείας για αναβάθμιση του δικτύου.

Και μετά, ενημέρωσε για την εμπορική αμαξοστοιχία με τις μη δηλωμένες εύφλεκτες ύλες και για τις προσπάθειες συγκάλυψης.

«Εντός ωρών δόθηκε εντολή για αδικαιολόγητη μετακίνηση χωμάτων. Με μέλη των νεκρών παιδιών μας και στοιχεία παράνομων ουσιών, τα χώματα σκορπίστηκαν σε διάφορες περιοχές. Άγνωστες περιοχές φιλοξενούν μέλη των αγαπημένων μας, ένα χρόνο μετά, τώρα που στέκομαι μπροστά σας», συγκλόνισε.

«Όλες οι οδηγίες μπαζώματος δόθηκαν με δημόσια παραδοχή σε συνεντεύξεις από τον Πρωθυπουργό. Το επιχειρησιακό σχέδιο ονομάστηκε η επιχείρηση», είπε αφοπλιστικά.

«Σε ένα δημοκρατικό κράτος, θα αδιαφορούσε τόσο απροκάλυπτα η δημοκρατική εξουσία; Βέβαια, σε μια δημοκρατική χώρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας δε θα διορίζονταν από την κυβέρνηση. Δε θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις οι αξιωματούχοι εξαιτίας της κρατικής ανευθυνότητας; Στις υψηλότερες θέσεις ευθύνες, οι πολιτικοί αρνούνται ευθύνη. Με επιχειρήματα ότι έχουν ξανασυμβεί αιτήματα πολιτών για ατυχήματα χωρίς τιμωρία; Τότε λογικό είναι το σάπιο να παραμείνει σάπιο».

«Σας ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία να εξετάσετε ως κατεπείγον το ζήτημά μας στην επιτροπή σας ΤΡΑΝ πριν τη λήξη αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Για την ασέβεια, την παραπλάνηση της κοινωνίας για την αλήθεια εγκλήματος Τεμπών, την κατάλυση του Κράτους Δικαίου, τη φίμωση της Δημοκρατίας, όλα οφείλουν να διορθωθούν. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο. Και τότε δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν», κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News