43

Ιταλία: Πέθανε στη Ρώμη η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες»

Κοινωνία
Ιταλία: Πέθανε στη Ρώμη η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 1981 η Μπαλτζεράνι συμμετείχε στην απαγωγή του Αμερικανού στρατηγού του ΝΑΤΟ Τζέιμς Λι Ντόζιερ ενώ οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να την συλλάβουν στις 19 Ιουνίου του 1985

Πέθανε σήμερα στη Ρώμη, σε ηλικία 75 ετών, η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι, η οποία είχε καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες».

Δεν μετανόησε ποτέ, αλλά εξέφρασε «βαθιά θλίψη για τα θύματα της τρομοκρατίας». Ως μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, πήρε μέρος σε σειρά δολοφονιών και στην ενέδρα με την οποία ξεκίνησε στη Ρώμη η απαγωγή του χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού 'Αλντο Μόρο, η οποία ολοκληρώθηκε τραγικά, με τη δολοφονία του Ιταλού πολιτικού.

Το 1981 η Μπαλτζεράνι συμμετείχε στην απαγωγή του Αμερικανού στρατηγού του ΝΑΤΟ Τζέιμς Λι Ντόζιερ ενώ οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να την συλλάβουν στις 19 Ιουνίου του 1985. Το 2001 κατέκρινε την εμφάνιση των Νέων Ερυθρών Ταξιαρχιών, πέντε χρόνια αργότερα μπόρεσε να κάνει χρήση του καθεστώτος ημιελευθερίας και αποφυλακίσθηκε έχοντας εκτίσει την ποινή της το 2011.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News