κληρονόμος διαθηκη
Φωτ. Shutterstock

Τι αλλάζει στην αποδοχή και στην αποποίηση κληρονομιάς

Κοινωνία
Τι αλλάζει στην αποδοχή και στην αποποίηση κληρονομιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποδοχή κληρονομιάς - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρονόμοι

Με διάταξη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ενίσχυση δικηγορικής ύλης: Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας», που κατατέθηκε στην Βουλή προς ψήφιση, επέρχονται αλλαγές στην δήλωση αποδοχής και αποποίησης κληρονομιάς.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 11
Αποδοχή κληρονομίας με πράξη δικηγόρου – Τροποποίηση άρθρου 812 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Στο άρθρο 812 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (π.δ. 503/1985, Α΄ 182) προστίθενται δεύτερο και τρίτο εδάφιο και το άρθρο 812 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 812

Η δήλωση αποποίησης κληρονομίας ή αποδοχής κληρονομίας με το ευεργέτημα της απογραφής, αποδοχής ή αποποίησης του λειτουργήματος του εκτελεστή ή παραίτησης από αυτό και αποδοχής του διορισμού κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομίας ή παραίτησης από αυτόν, γίνεται στη γραμματεία του δικαστηρίου της κληρονομίας.

Με τη διαδικασία του πρώτου εδαφίου δύναται να υποβληθεί και δήλωση αποδοχής κληρονομίας από τον κληρονόμο. Στην περίπτωση αυτή ο δηλών έχει υποχρέωση να παρίσταται μετά πληρεξουσίου δικηγόρου».

Πηγή: odigostoupoliti.eu

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News