Τέμπη: Οι παραλείψεις και τα κενά μιας τραγωδίας που σόκαρε τον πλανήτη (vid)

ακρόαση άρθρου
Κοινωνία
Τέμπη: Οι παραλείψεις και τα κενά μιας τραγωδίας που σόκαρε τον πλανήτη (vid)
Σοκάρει το περιεχόμενο της έκθεσης του τεχνικού συμβούλου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων των Τεμπών που έφερε στο φως η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία της απώλειας  57 ανθρώπων

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών και λίγα 24ωρα από την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση  του τεχνικού συμβούλου των οικογενειών των θυμάτων η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε. 

Την έκθεση που υπογράφει ο άλλοτε  αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Βασίλης Κοκοτσάκης έφερε στο «φως» η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», με τις λεπτομέρειες πραγματικά να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο που αναδεικνύει παραλείψεις και κενά. 

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο κ. Κοκοτσάκης επισήμανε ότι από τα κομβικά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, είναι ποιο είναι το μείγμα των υλικών που εντοπίστηκε και συνδέεται με την έκρηξη που προκλήθηκε και αμέσως μετά τη φωτιά στις δύο αμαξοστοιχίες, συμπληρώνοντας ότι το έλαιο σιλικόνης που έχει ανακοινωθεί, στη βιβλιογραφία δεν φαίνεται να δίνει τέτοιες εκρήξεις. 

Ανάμεσα στα απροσδόκητα αρνητικά στοιχεία που επίσης αναδεικνύονται είναι από τη μια το μπάζωμα τμήματος του σημείου του δυστυχήματος που δεν επιτρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες, η μετακίνηση σε χώρους που δεν προστατεύονται τα απομεινάρια της τραγωδίας των Τεμπών και από την άλλη, το γεγονός ότι τα τρία μοιραία βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας χάθηκαν από προσώπου γης.

Θρηνώντας ακόμη την απώλεια των δικών τους ανθρώπων οι συγγενείς ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου, έχοντας απογοητευτεί από τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή, ζητούν δικαίωση της μνήμης των δικών τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν τους κάλυψε ούτε η δίωξη  σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train από τον  Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News