Παλαιοχριστιανοί
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Παλαιοχριστιανοί: Πήγε στο Παίδων να δει τον γιο του και δεν τον άφησαν

Κοινωνία
Παλαιοχριστιανοί: Πήγε στο Παίδων να δει τον γιο του και δεν τον άφησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη», λέει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»

Στις 4 Μαρτίου θα εκδικαστεί η υπόθεση του 45χρονου παλαιοχριστιανού Μανώλη, που χθες (21/2) αφέθηκε ελεύθερος. Η πρώτη του κίνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήταν να βρεθεί έξω από το νοσοκομείο Παίδων για να συναντήσει τον 15χρονο γιο του, ωστόσο η Αστυνομία του απαγόρευσε την είσοδο.

Ο 45χρονος, παρόλο που δηλώνει αντίθετος με κάθε μορφή τεχνολογίας, είχε δικό του ιστότοπο και δημοσίευε αναρτήσεις για τον κορωνοϊό, ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media και ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του»

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διευθυνσή του στον Ωρωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ηταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ΄αποστάσεως» είπε η αντιδήμαρχος Ερέτριας Βούλα Αμερικάνου, όπου δούλευε ο 45χρονος από το 2020.

«O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ’ αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ ‘ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη.

Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και και από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε για το πειθαρχικό και όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».

Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος Αστυνομικών Αθήνας Ν. Ρήγας δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος διώκεται στον βαθμό πλημελλήματος, εδω υπάρχει ένα κοινωνικό θέμα, αφορά παιδιά, υπάρχει προκαταρκτική από την εισαγγελία σε εξέλιξη για να μιλήσει η μητέρα και να μάθουμε σε τι συνθηκες ζούσαν τα παιδιά Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, θα βρεθούν τα παιδιά, έχει διαταχθεί δικάσιμος τον Μάρτιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News