τρενο μπαρες

Πέρασε το τρένο με τις μπάρες ανεβασμένες - Δείτε βίντεο

Κοινωνία
Πέρασε το τρένο με τις μπάρες ανεβασμένες - Δείτε βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, το αυτόματο σύστημα δεν φαίνεται να λειτούργησε όπως έπρεπε και οι μπάρες δεν κατέβηκαν ενώ περνούσε το τρένο. Οι οδηγοί, έκπληκτοι, δεν πίστευαν στα μάτια τους

Ασύλληπτες εικόνες καταγράφηκαν σε σιδηδρομική διάβαση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, λίγες μόνο ημέρες μετά το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Μεταξουργείο.

Ειδικότερα, το αυτόματο σύστημα δεν φαίνεται να λειτούργησε όπως έπρεπε και οι μπάρες δεν κατέβηκαν ενώ περνούσε το τρένο. Οι οδηγοί, έκπληκτοι, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν σε άλλους να σταματήσουν ή να κάνουν λίγο πίσω.

Ακόμα, στο βίντεο που φέρνει στο φως το Mega ακούγονται τα εξής λόγια: «Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατος μας η ζωή τους, Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι μπάρες ανοιχτές».

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός. «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους επισημαίνουν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες. «H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News