Κατάληψη Νομικής - site Καθημερινή

Θεσσαλονίκη: Νέα κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ (vid)

Κοινωνία
Θεσσαλονίκη: Νέα κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στην οποία τελούσε η σχολή

Yπό κατάληψη τελεί εκ νέου η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς, μετά την πρωινή επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο κτίριο της σχολής, φοιτητές την επανακατέλαβαν.

Ταυτόχρονα, φοιτητικά σχήματα και παρατάξεις καλούν σε κινητοποίηση στις 11 στην Πρυτανεία. 

Βίντεο από τη στιγμή της επανακατάληψης της σχολής:

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής. Η κατάληψη είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε περίπου στις 6.30 το πρωί ο κοσμήτορας της σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος σημείωνε ότι «η Δημόσια Δύναμη επενέβη και έθεσε τέλος στην πολυήμερη κατάληψη». Επικαλούμενος τη συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής, ο κ. Γκλαβίνης επισήμανε ότι «η κατάληψη δημόσιων κτιρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, φοιτητικών ή άλλων». Καλεί τέλος τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στη σχολή και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους.

Η ανακοίνωση του κοσμήτορα:

ανακοίνωση

 

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο», δήλωνε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο», ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε Δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της», προσέθετε ο κ. Γκλαβίνης.

Μετά την επανακατάληψη της σχολής η συντονιστική επιτροπή της κατάληψης ζητά την άμεση παραίτηση του κ. Γκλαβίνη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο πλαίσιο της πρωινής αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

 Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News