Τέμπη: Από την Κρήτη οι αποκαλύψεις - «O εφέτης ανακριτής συνειδητοποίησε σήμερα τι έπρεπε να είχε γίνει πριν έξι μήνες» (vid)

ακρόαση άρθρου
Κοινωνία
Τέμπη: Από την Κρήτη οι αποκαλύψεις - «O εφέτης ανακριτής συνειδητοποίησε σήμερα τι έπρεπε να είχε γίνει πριν έξι μήνες» (vid)
Άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα ο ορισμός χημικού μηχανικού ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα Βασίλη Kοκοτσάκη θα προχωρήσει τις έρευνες που απαιτούνται για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων θυμάτων

Με κατεπείγουσα παραγγελία ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη κατέστησε σαφές πως άμεσο και κατεπείγον ζήτημα είναι από Δευτέρα να οριστεί χημικός μηχανικός ο οποίος με τη συνδρομή του εμπειρογνώμονα Βασίλη Kοκοτσάκη θα προχωρήσει τις έρευνες που απαιτούνται μετά την αποκάλυψη για τα ίχνη χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων θυμάτων.

Τις εξελίξεις δρομολόγησαν οι αποκαλύψεις του Βασίλη Κοκοτσάκη, ειδικού πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου της Επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για την πυρκαγιά στο δυστύχημα, στο Ράδιο 98,4.

«O εφέτης ανακριτής συνειδητοποίησε σήμερα τι έπρεπε να είχε γίνει πριν έξι μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων των Τεμπών.

Οι αναλύσεις που έγιναν αποκάλυψαν την ύπαρξη προπανίου, βουτανίου, ξυλολίου και τολουολίου, που χαρακτηρίζονται «εκρηκτικές ουσίες».

O κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να οριστεί χημικός μηχανικός ώστε να εξεταστούν τα αίτια της έκρηξης και της εξάπλωσης της φωτιάς. «Οι νεκροί μας μετά από 12 μήνες μας μιλάνε», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε σε αυτούς που δεν κάνουν αλλά και σε αυτούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και στη σωρεία ερωτημάτων που μένει να απαντηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις η συλλογή υπογραφών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «change.org» με αίτημά τους για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News