Υδρογονάνθρακες: Νέες επιστημονικές έρευνες σε πετρώματα - Πότε αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις (vid)

ακρόαση άρθρου
Κοινωνία
Υδρογονάνθρακες: Νέες επιστημονικές έρευνες σε πετρώματα - Πότε αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις (vid)
Επιστήμονες μελετούν τα νέα πετρώματα στη ξηρά και όπως εκτιμούν ενδέχεται να υπάρχουν αντίστοιχα κάτω από τη θάλασσα, ενώ αντίστοιχα πετρώματα υπάρχουν τόσο στην Κύπρο όσο και στη Δυτική Ελλάδα
  • Επίσημες ανακοινώσεις για τους υδρογονάνθρακες στις 16 και 17 Δεκεμβρίου
  • Ραγδαίες οι εξελίξεις για το εναλλακτικό καύσιμο υδρογόνο
  • Σχεδιάζεται η παραγωγή υδρογόνου στην περιοχή του Αθερινόλακου

Στα νέα δεδομένα γύρω από την έρευνα των υδρογονανθράκων με επίκεντρο τα νέα πετρώματα που ανακάλυψαν στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο κύριος ερευνητής του Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ Σπύρος Μπέλλας.

Επιστήμονες μελετούν τα νέα πετρώματα στη ξηρά και όπως εκτιμούν ενδέχεται να υπάρχουν αντίστοιχα κάτω από τη θάλασσα, ενώ αντίστοιχα πετρώματα υπάρχουν τόσο στην Κύπρο όσο και στη Δυτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται εξελίξεις σε σχέση με την παραγωγή υδρογόνου στο νησί μας στη θέση Αθερινόλακος, καινοτομία που αναμένεται να συγκεντρώσει το Παγκόσμιο ενδιαφέρον. «Το υδρογόνο έρχεται» όπως δηλώνει ο Γιώργος Αλεξάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις σε σχέση με το εναλλακτικό αυτό καύσιμο.

Όπως εκτιμά, το 2028 αναμένεται να ανοίξει μια νέα εποχή για το νησί μας καθώς θα μπορεί να παράγει 500 τόνους πράσινου υδρογόνου το χρόνο.

Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση και υδρογόνο, θα βρεθούν στο επίκεντρο συνεδρίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου που συνδιοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενο εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News