19χρονος φοιτητής

Ερωτηματικά με τον θάνατο 19χρονου φοιτητή: Ο πατέρας του αναζητεί την αλήθεια - «Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια»

Κοινωνία
Ερωτηματικά με τον θάνατο 19χρονου φοιτητή: Ο πατέρας του αναζητεί την αλήθεια - «Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας του Νικόλα περιγράφει τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου, όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε μαρτυρικά ο μεγάλος του γιος

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα». Αυτά είναι τα λόγια του πατέρα του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του τον Ιούλιο του 2022.

«Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή», είπε.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του Νικόλα, είχε θέσει ερωτήματα που οι απαντήσεις θα έριχναν φως στην υπόθεση του γιου του, αλλά ακόμα δεν ξέρει κάτι.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί».

Ο πατέρας του Νικόλα περιγράφει στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου, όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε μαρτυρικά ο μεγάλος του γιος.

«Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;”».

Ο πατέρας του 19χρονου, όπως αναφέρει, γνώριζε τις σκοτεινές αναζητήσεις του γιου του και προσπαθούσε να τον στρέψει προς το φως, τον Χριστιανισμό.

«Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω. Ήταν εσωστρεφής, με άκουγε χωρίς να εκφράσει τη γνώμη του», καταλήγει ο άτυχος πατέρας.

Η ανατρεπτική μαρτυρία του κλειδαρά

Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησε ο κλειδαράς που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του άτυχου 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος στα Σπάτα στις 14 Ιουλίου του 2022.

Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και κανείς δεν μπορούσε να βρει τον 19χρονο, έτσι η μητέρα αναγκάστηκε να ειδοποιήσει και κλειδαρά για να ξεκλειδώσει την πόρτα.

«Μπήκα από το παράθυρο της κουζίνας και άνοιξα την πόρτα. Η μάνα έφυγε προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως ανέβηκε στο δωμάτιο του 19χρονου για να δώσει ένα κοπτάκι που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, ώστε να κόψουν τα κορδόνια από τα χέρια και το λαιμό του παιδιού.

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», λέει χαρακτηριστικά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News