ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο άτομα για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Κοινωνία
ΕΟΠΥΥ: Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο άτομα για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, δύο από τους πέντε κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η απόφαση για την προσωρινή κράτηση αφορά τον φερόμενο ως αρχηγό ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων εταιρειών και πρόεδρος σε ΚΑΕ στη Βόρεια Ελλάδα και ένας λογιστή, ο οποίος επίσης φέρεται , κατά τις αρχές να έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με το in.gr αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει βαριές αξιόποινες πράξεις, που κατά περίπτωση αφορούν σε  εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τους ίδιους να αρνούνται την διάπραξη τους.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνεργάζονταν με γιατρούς έναντι αμοιβής  και προχωρούσαν  στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά εν αγνοία τους.

Η δράση του κυκλώματος, μέσω πέντε τουλάχιστον εταιρειών, φέρεται να εκτείνεται από το 2018 ενώ στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται καταθέσεις ασθενών οι οποίοι αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς του δημοσίου που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους ενώ κάποιοι εκ των ασφαλισμένων, που χρησιμοποιήθηκαν τα ΑΜΚΑ τους, δεν βρίσκονται καν στη ζωή.

Εκτός από τους συλληφθέντες,  ερευνάται και η ποινική συμμετοχή γιατρών στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News