Κούγιας - Βατίδου

Εύη Βατίδου: «Κατασκεύασαν την ιστορία για να αξιώσουν αποζημίωση από τον Κούγια» (vid)

Κοινωνία
Εύη Βατίδου: «Κατασκεύασαν την ιστορία για να αξιώσουν αποζημίωση από τον Κούγια» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εύη Βατίδου στο υπόμνημά της υποστηρίζει ότι κινήθηκε κανονικά με το αυτοκίνητο και στάθμευσε έξω από ένα περίπτερο στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα για να πάρει αναψυκτικά

Ελεύθερη αφέθηκε η Εύη Βατίδου που απολογήθηκε για περίπου μια ώρα για το αδίκημα της βαριάς σκουπούμενης σωματικής βλάβης έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ζευγάρι μοτοσικλετιστών για περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα.

«Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε (ο 59χρονος) την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκε εκ των υστέρων την ιδιότητά μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση», αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό η κ. Βατίδου η οποία απολογούμενη έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτήν των δύο μηνυτών της, για όσα έγιναν στην Γλυφάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Η δικαιοσύνη διορθώνει τα λάθη υπερβολικών διώξεων όπως αυτή. Ευτυχώς εδώ και ο εισαγγελέας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα η σύζυγός μου. Χαίρομαι κι εγώ -θα το πω έτσι, χαριεντιζόμενος- ότι μετά από πολλά χρόνια ξαναβρεθήκαμε μαζί», δήλωσε ο πρώην σύζυγος της κυρίας Βατίδου, Αλέξης Κούγιας. 

Η Εύη Βατίδου στο υπόμνημά της υποστηρίζει ότι κινήθηκε κανονικά με το αυτοκίνητο και στάθμευσε έξω από ένα περίπτερο στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα για να πάρει αναψυκτικά. 

«Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανά με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε "που... άντε γαμ..., θα σε σκοτώσω, μαλ...".

Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει; Αυτός όμως συνέχισε να χτυπά το αυτοκίνητό μου και να βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με πολλή δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει τον βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος "κρέμασε"».

Ελεύθερη η Βατίδου - «Όλα καλά για εμένα»

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Βατίδου, δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ ο άντρας της ήταν άγνωστος. «Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγός του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημά της η Εύη Βατίδου, μετά το συμβάν ο άντρας άρχισε να απομακρύνεται χωρίς η ίδια να μπορέσει να καταγράψει τον αριθμό της μηχανής του. «Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω του σκότους αλλά και τις έκπληξής μου, αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές» αναφέρει η κυρία Βατίδου και συνεχίζει λέγοντας πως μόλις ο άγνωστος αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί επιχείρησε να την αποφύγει.

«Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του», σημειώνει η κυρία Βατίδου, συμπληρώνοντας πως προκειμένου να τον αποφύγει έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

«Όταν εξήλθα θα του οχήματος, διαπίστωσα ότι ο άντρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποιον εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτης του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την Άμεση Δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τραυματία και η Τροχαία, καθώς και αστυνομικοί, οι οποίοι μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας», εξηγεί.

Η κατηγορούμενη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη έριξε τα «βέλη» της στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν έπραξαν ως όφειλαν. «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δεν συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν να καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματός μου, αλλά ούτε και προσήλθε κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεών του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικός μου φρόντισε να εξαφανιστεί με δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της. Επίσης οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για την διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στην δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για την σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από την σύζυγό του».

Μάλιστα, η Εύη Βατίδου ισχυρίζεται ότι ο αντίδικός της «επέλεξε από μόνος του να απομακρυνθεί από το χώρο του περιπτέρου της οδό Γούναρη προκειμένου να μην μπορέσω να τον ταυτοποίησω και να διεκδικήσω την αποζημίωση μου. Ακολούθως επέλεξε ο ίδιος να κατευθυνθεί προς το τμήμα της οδού Σουλίου, όπου είναι κακοτράχαλη, χωρίς άσφαλτο, θεωρώντας ότι έτσι θα με απέφευγε ευχερέστερα και επιπλέον για να μη μάθω την διεύθυνση της οικίας του. Στο τμήμα αυτό ήταν παντελώς αδύνατο για το αυτοκίνητο μου αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και καθαρόαιμο τζιπ, να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε».

Κλείνοντας το απολογητικό της υπόμνημα επισημαίνει: «Η πτώση της μοτοσυκλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Ο αντίδικος μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο – κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα των τραυματισμό μόνο της συζύγου του, χωρίς εγώ έστω και να έχω ακουμπήσει είδα τη μοτοσικλέτα είτε τους επιβάτες αυτής».

Η ίδια εξηγεί πως ο αντίδικος της αποφάσισε να στραφεί εναντίον της όταν διαπίστωσε ότι είναι πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια. «Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκα εκ των υστέρων την ιδιότητα μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου».

Με πληροφορίες από newsbomb.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News