Συγγενής 13χρονης που γέννησε: «Είχαμε παρατηρήσει ότι πήρε λίγο βάρος, το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας» (vid)

Κοινωνία
Συγγενής 13χρονης που γέννησε: «Είχαμε παρατηρήσει ότι πήρε λίγο βάρος, το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σπίτι της επέστρεψε σήμερα η 13χρονη που γέννησε το περασμένο Σάββατο στην τουαλέτα περιφερειακού νοσοκομείου, χωρίς να γνωρίζει πως είναι έγκυος.

Στο πλευρό του κοριτσιού βρίσκονται οι γονείς της αλλά και παιδοψυχολόγος. «Το παιδί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη, αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει! Ξεκίνησε ο τοκετός όταν η μικρή πήγε στην τουαλέτα του νοσοκομείου», δήλωσε συγγενής της 13χρονης, μιλώντας στο MEGA.

«Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος», πρόσθεσε και σημείωσε πως «το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας», ανέφερε συγγενής του κοριτσιού.

«Είναι μια αξιοπρεπέστατη, αγαπημένη οικογένεια που κάνει τα πάντα για να είναι καλά τα παιδιά της. Το κοριτσάκι μας θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να δούμε πως θα επιστέψει στην καθημερινότητά της και στο σχολείο της».

Πληροφορίες θέλουν η ανήλικη να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της. Οι συγγενείς τους πάντως εξηγούν πως δεν γνωρίζουν τίποτα.

Θεώρησαν πως η σπονδυλική στήλη του μωρού είναι φερμουάρ 

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, ωστόσο επειδή δεν υπήρχε ακτινολόγος για να τη διαβάσει, την είδαν ο παιδίατρος και ο παθολόγος, οι οποίοι θεώρησαν πως η σπονδυλική στήλη του μωρού ήταν φερμουάρ! Αφού τη διέγνωσαν με τυμπανισμό της έδωσαν καθαρτικό και κατέληξε να γεννά στην τουαλέτα ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Είναι μια συνθήκη που θα συνιστά τη δυσκολότερη φάση της ζωής και έτσι πρέπει να το δουν και οι γονείς. Βρίσκεται στην εφηβεία, με ορμονικές αλλαγές και εισάγεται στην εφηβεία με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Είναι πολύ πιθανό το κορίτσι να κουβαλάει δυσάρεστα συναισθήματα και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να είναι δίπλα της και να τη στηρίζουν. Και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια», τόνισε η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News