αστυνομία

Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης

Κοινωνία
Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ανακρίσεων για την υπόθεση πειρατικών λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Με δύο κατηγορουμένους στη φυλακή και οκτώ ελεύθερους με περιοριστικούς όρους έκλεισε ο πρώτος ανακριτικός κύκλος για την υπόθεση πειρατικών λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μετά από μαραθώνια απολογία, σύμφωνα με το In.gr, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο κατηγορούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης.

Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ κατά περίπτωση σε κάποιους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρές αξιόποινες πράξεις που κατά περίπτωση αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εκτός από τους δέκα συλληφθέντες, οι Αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για ακόμα 7 εμπλεκομένα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στο κύκλωμα διερευνάται να είχαν συμμετοχή περισσότερα πρόσωπα.

Τα κέρδη του κυκλώματος σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ξεπερνούν τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών, είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News