Συγκλονίζει ο πατέρας της Καρολάιν: «Ακόμα και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία»

Κοινωνία
Συγκλονίζει ο πατέρας της Καρολάιν: «Ακόμα και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από την πρώτη φορά που ο δολοφόνος της κόρης μου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάθε εμφάνιση ήταν βασανιστήριο για την οικογένειά μου»

Ομόφωνα ένοχος, όπως και αποφασίστηκε και πρωτοδίκως, κρίθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του σκυλιού τους, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Μιλώντας στην Daily Mail o πατέρας της δολοφονημένης κοπέλας επέκρινε τον δολοφόνο σύζυγο της κόρης του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε η θανατική ποινή θα ήταν επαρκής» για ότι έκανε και λυγίζοντας από θρήνο.

«Από την πρώτη φορά που ο δολοφόνος της κόρης μου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάθε εμφάνιση ήταν βασανιστήριο για την οικογένειά μου. Με την απόφαση που του επιβλήθηκε θα είναι στα εξήντα του όταν φύγει από τη φυλακή με ανεξίτηλα σταμπαρισμένη πάνω του την κηλίδα της φυλακής. Θα έχει υποστεί χρόνια υποβάθμισης και ταπείνωσης στα χέρια των αρχών και των συγκρατούμενων του. Θα είναι ένας ταλαιπωρημένος γέρος, που ζει στη φτώχεια ανίκανος να βρει την πιο ταπεινή δουλειά. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα είναι ποτέ επαρκή για τη δολοφονία της όμορφης κόρης μου. Ακόμη και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία γιατί όταν ένα κράτος σκοτώνει έναν δολοφόνο, του δίνει ένα γρήγορο, ανώδυνο θάνατο, ενώ προκάλεσε έναν οδυνηρό και παρατεταμένο θάνατο στην κόρη μου», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέiβιντ Κράουτς.

Καρολαιν

Ισόβια και 11,5 χρόνια - Κανένα ελαφρυντικό

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε χωρίς να βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα, καθώς ήδη από εχθές με έγγραφο του προς το δικαστήριο ανάφερε: «Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου στο δικαστήριο».

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αιτήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» είπε ο εισαγγελέας και ζήτησε να μη του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις λέγοντας: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ». Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την παροχή ελαφρυντικού.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορουμένου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά και για την κλήση σε κατάθεση του πατέρα της Κάρολαιν Κράουτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News